Bedrukking

Diverse bewerkingen zijn mogelijk!

Het aanbrengen van uw tekst en/of logo kunnen wij op vele manieren voor u verzorgen. Wij adviseren u graag wat voor u de beste mogelijkheid is voor uw gekozen artikel(en). Hieronder treft u een beknopte omschrijving aan van diverse technieken die wij kunnen verzorgen.

Borduringen

Een borduring geeft een chique uitstraling en is zeer duurzaam. Borduren is een mooie oplossing voor het aanbrengen van uw logo of tekst op uw kleding. Wij maken uitsluitend gebruik van polyester borduurgarens waardoor de borduring niet verkleurt en krimpt tijdens het wassen of in de droger. Machinaal borduren kan op allerlei soorten kledingstukken en materialen. Het kan rechtstreeks geschieden op het artikel of door middel van een geborduurde badge.

Bedrukkingen

Transferdruk
Naast borduren kunnen wij kleding ook leveren met een bedrukking. Voor het bedrukken van sport-en/of bedrijfskleding maken wij grotendeels gebruik van transferdruk. Hiervoor worden transfers geproduceerd. Deze transfers (simpel voorgesteld als stickers) brengen wij onder een bepaalde hitte en druk op uw kleding aan. De lijmlaag van de transfers wordt vloeibaar onder deze hitte. Na afkoeling verlijmt het zich aan het textiel waardoor uw kleding voorzien is van het logo. Welke kleding u ook kiest; wij bieden de transfer die uitstekend toepasbaar is op uiteenlopende textielsoorten.

Voordelen transferdruk sport- en bedrijfskleding

– uw gehele logo is goed te bedrukken incl. zeer kleine details
– snelle nalevering indien wij transfers voor u op voorraad kunnen
houden
– geen startkosten

Nadelen transferdruk sport- en bedrijfskleding

– transfer niet strijken
– bij enkele soorten ondergrond zal drukvlak soms licht zichtbaar blijven

Zeefdruk
Ook bieden wij de mogelijkheid om de kleding te voorzien van een zeefdruk.
Het principe van de zeefdruktechniek is vrij eenvoudig. Een fijn stuk gaas van zijde, polyester of staal wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens (doorgaans) voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positieffilm belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt.
Directe zeefdruk kan worden toegepast op allerlei soorten materialen zoals katoen/polyester en nylon. Natuurlijk kunt u uw eigen pms kleur (en) gedrukt krijgen.
Met name bij grote afnames is deze techniek zeer voordelig qua prijs.

Tampondruk
Tampondruk is net als offsetdruk een indirecte vorm van drukken. In een vlakke plaat (cliché) worden verdiepingen gemaakt. Deze verdiepingen worden gevuld met inkt, waardoor deze inkt wordt opgenomen door een gladde en elastische stempel van siliconenrubber. Hierbij wordt de inkt door de tampon overgebracht op het te bedrukken object.

Doordat siliconen elastisch zijn, kunnen deze zich aanpassen aan ieder te bedrukken object.
Hierdoor wordt het mogelijk ook een oneffen oppervlak te bedrukken. Er kan ook worden gekozen welke hardheid, vorm en grootte de tampon krijgt. Dit heeft een directe relatie met het te bedrukken oppervlak. Deze techniek wordt veel gebruikt voor diverse relatiegeschenken van uiteenlopende materialen.

Of het nu vlakke, ronde, holle of bolle voorwerpen zijn, met een glad of een gestructureerd oppervlak met tampondruk hebben we vrijwel onbeperkte drukmogelijkheden.

Gravure
Een moderne graveermethode waarbij het materiaal met een laserstraal bewerkt wordt is de lasergravure. Zelfs de kleinste details worden met een lasergravure haarscherp afgebeeld. Zoals bij elke graveermethode komt de bewerking in het materiaal. De gravure heeft zodoende dezelfde levensduur als uw product. Een lasergravure is mogelijk in vrijwel alle metalen. Geribbelde oppervlakken zijn voor een lasergravure geen probleem.

Fiscale aftrek
In ons land heeft de belastingdienst regelgeving opgesteld voor de kostenaftrek van bedrijfskleding. Kleding kan alleen als bedrijfskleding aangemerkt worden wanneer er totaal per kledingstuk 70 cm² bedrijfstekst of logo op aangebracht is.

Indien de kleding niet aan deze voorschriften voldoet, ziet de fiscus het verstrekken van bedrijfskleding aan medewerkers als verkapt loon. Mocht na een controle blijken dat niet aan deze eis voldaan is, zal een naheffing volgen welke verhoogd wordt met een boete.

De logo’s mogen echter wel gesplitst worden. In zo’n geval kunnen dan twee logo’s van ieder 35 cm² per stuk aangebracht worden op verschillende plaatsen, mits duidelijk zichtbaar.

Wasvoorschriften textielproducten
Nieuwe gekleurde, bedrukte artikelen kunnen een overmaat aan kleurstof bevatten. Wast u daarom deze artikelen eerst enkele malen apart op de hand in handwarme sop met een fijnwasmiddel. Vervolgens kunt u het artikel, ALTIJD binnenste buiten, in een trommelwasmachine mee wassen op het bontwasprogramma 40ºC.

Ook bedrukte witte artikelen NIET warmer dan 40ºC wassen!

De bedrukking binnenste buiten strijken, NOOIT rechtstreeks over de applicatie!

Nylonproducten kunnen enkel gespoeld worden in de wasmachine en mogen NIET in de droger! Deze producten kunnen het beste gereinigd worden met een vochtige spons op de vuile plek zelf .

Bedrukte katoenen artikelen altijd binnenste buiten in de wasmachine doen, op deze manier blijft de bedrukking zelfs jaren goed.